Sådan taber du fedt på hofterne

om fedt på hofterneI dagens Danmark er vi blevet mere sundhedsbevidste, hvorfor flere af os også har tilmeldt os et fitnesscenter. Typisk går vi i fitness for at smide et par ekstra kilo eller for bare at holde os i god form. Er du en af dem, der tror, du kan opnå sixpack og en slank mave ved blot at træne mavemusklerne og ikke nødvendigvis lave en anden form for træning, så kan du godt tro om igen!
Punktforbrænding er det, som de fleste tror muliggør fedttab på bestemte steder på kroppen – det fungerer desværre bare ikke sådan, som mange tror. Ønsker du at tabe fedet på din mave eller hofter, er det nemlig ikke nok blot at træne disse områder. Vores muskler ligger under et fedtlag, hvilket betyder, at man ikke er i stand til at se musklerne, så længe der ligger et tykt fedtlag ovenpå. For at få denne synlige sixpack eller smalle hofter, skal fedtet altså trænes væk. Og dette fedt trænes ikke væk, ved kun at træne de to områder.

En myte er en myte -også om fedt på hofterne

Myten der forhindrer mange håbefulde mennesker i at tabe fedt bestemte steder er denne punktforbrændingsmetode, men det er kun, hvad det er – en myte! Metoden kan hjælpe med at stramme et område op og blive pænere, men det vil ikke være nok for at opnå et fedttab på dette område.
For at tabe sig på bestemte steder på kroppen skal fedtprocenten mindskes, og dette kan blandt andet gøres ved en kombination af ændring i kost og løbetræning. I det hele taget er konditionstræning en god måde at forbrænde kalorier på, da det får pulsen op. Når pulsen er høj, pumpes der blod rundt i kroppen. Dette blod gør, at kroppen kan optage mere ilt, og det er denne ilt, som skal sørge for muskelsammentrækninger.

Træning af hofterne er ikke nok

Når musklerne sammentrækkes forstærkes de, og når kroppen har en større muskelmasse, er det lettere at forbrænde kalorier. Det helt essentielle, når man taler om vægttab er, at man forbrænder flere kalorier i løbet af dagen, end man indtager. Indtager man flere kalorier, vil man tage på. Ydermere spiller det en vigtig rolle, hvorvidt man spiser store måltider om dagen eller små måltider. Fedtdepoterne holdes nemlig aktive hele dagen, hvis man spiser store måltider. Når depoterne holdes aktive hele dagen, så vil kroppen ikke være i stand til at nedbryde fedt.

Styrketræning virker -også på hofterne

Styrketræning er en anden ting, som er vigtig, hvis man ønsker at tabe sig. Det er nemlig en god måde, at opnå en større forbrænding på. Studier har vist, at en gruppe kvinders fedtforbrænding samt stofskifte blev forbedret på grund af styrketræning. Endvidere kan man forebygge sygdomme som fx knogleskørhed. Når man styrketræner, er det vigtigt at udfordre musklerne, der kommer nemlig næsten ingen resultater ud af få kilo og mange gentagelser. Når man træner med for lidt i vægt øges muskelmassen ikke, og der opnås på denne måde ikke en større forbrænding. For at øge muskelmassen kan man gøre sin krop den ’tjeneste’ at spise noget protein direkte efter træningen. Muskler er opbygget af proteiner og efter en omgang styrketræning, er musklerne helt nedbrudte og med en sund og god kost, vil de få vitaminer og proteiner til at kunne opbygge sig selv igen. Endvidere skal man også lade kroppen restituere.

Få hjælp til kostprogram og styrketræning hos Personlig træner Joan lang

Restitution betyder hvile – kroppen skal have lov til at hvile, således den kan opbygge de ødelagte muskler. Uden restitution vil man ikke opnå en større muskelmasse og derved heller ikke en større forbrænding. Man vil ligefrem nedbryde muskelmassen fremfor fedtdepoterne. Det vil være nok at træne to til tre gange om ugen, såfremt træningsprogrammet sammensættes ordentligt.
Udover en sund kost, konditionstræning og styrketræning, så er det yderst vigtigt at huske at sove et vis antal timer per nat. Hvis man ikke sover nok, så stresses kroppen, hvilket betyder, at kroppen vil prøve at beskytte den selv ved at fokusere på at opbygge fedtdepoter. Det er jo præcis det, man prøver at undgå med sin træning! Når kroppen opbygger fedtdepoter gøres det for at kunne stå imod eventuel ’fare’. Dette kan opstå, hvis kroppen mangler energi. Fedtdepoterne indeholder energi, og derfor kan kroppen hente energien her.
Det er altså ikke muligt at tabe fedtet på maven ved blot at lave mavebøjninger, der spiller nemlig flere faktorer ind over. Det er vigtigt med den rette træning, kost, søvn og restitution for at skabe resultater, men resultaterne kan lade sig gøre. Myten, der forhindrer dig i at tabe fedt på hofterne, eller andre specifikke steder, bør altså ikke være nogen grund til ikke at tabe det uønskede fedt – der er nemlig andre måder. Myten er en myte af en grund, så kom i gang med de metoder, som man ved virker og hold motivationen oppe, så skal resultaterne nok komme til syne.