Få en God Numse – Sådan!

Ungdommen er et hit. Trenden er, at vi skal holde unge – eller ungt udseende – så længe som overhovedet muligt. Det kan godt give sine udfordringer til mennesker, der ønsker at efterleve den trend, for vi bliver jo alle ældre dag for dag – den kan vi ikke løbe fra.
Ungdommens struttende numse følger bare ikke naturligt med. Når man først nærmer sig de 40, har fået et par børn, og måske ikke når at få løbet alle de ture, man egentlig gerne ville, bliver udfordringen med at fastholde den ungdommelige, gode numse bare uoverstigelig stor.
Numsen bliver bare fladere og fladere. Jo mere man sidder ned på sin kontorstol og des oftere man dropper løbeturen, jo hårdere bliver det at tage kampen for den gode numse op.

Hvorfor bliver numsen så flad med alderen og er der ingenting man kan gøre for at holde bare en nogenlunde fasthed?Hvordan får man en god numse?
Lad os lige slå fast, at Hollywood-numsen ikke er inden for rækkevidde. Den gode Hollywoodnumse er alligevel også så tilpas photoshoppet, at man ville blive svært skuffet, hvis man så den i virkeligheden.

Træningseksperter giver deres bud på, hvorfor numsen bliver fladere med alderen, og de efterlader os tæt på midaldrende kvinder med et lille håb om at det at få en lidt fastere numse, faktisk er det muliges kunst, vores fremskredne alder til trods.
En af grundene til at numsen bliver fladere skyldes, at vi bliver ældre. Vores musklerne bygges op og brydes ned i en velbalanceret proces, der foregår hele tiden. Når vi krydser det skarpe hjørne af 30 år, sker der en forandring, som påvirker den gode numse. Vores muskler nedbrydes i større grad, end de bygges op igen. Man mister simpelthen muskelmasse, efterhånden som man ældes.

Hold fokus på “en god numse”

Det betyder kort og godt, at man er nødt til at træne mere og fokusere mere på de områder, man gerne vil have holder en fornuftig fasthed.
Gennem et langt arbejdsliv, hvor numsen en stor del af tiden er plantet solidt på en kontorstol, sidder en del af os bogstaveligt talt vores numser flade.
Også her kan vi gøre en indsats for at holde en god form på numsen; vi kan rejse os op og lave øvelser en gang i timen. Sørge for en lille træningsstrategi, der kræver, at vi letter numserne fra stolen og får lavet lidt squats og venepunmpeøvelser. Bare noget, som får blodet til at cirkulere i kroppen og får aktiveret numsemusklerne lidt.
Den aldersbestemte flade numse ses oftere på kvinder end på mænd. Årsagen til dette er, at kvinder lager fedt anderledes end mænd. Hos mænd ser man oftere, at maven vokser sig stor.

Den eneste måde at holde den gode numse, og forebygge at den bliver flad, er hård og koncentreret træning. Med den rigtige træningsstrategi kan man nå langt for at bevare eller genopbygge den gode numse.
Så er du godt i gang
Trænings- og ernæringseksperter anbefaler, at man med alderen drosler ned på de lange distancer, hvis man er løber. Faktisk anbefales intervaltræning over kortere distancer. Træner man specifikt med fokus på numsen, skal man droppe den ene af de tre ugentlige løbeture og i stedet skifte den ud med en god, hård omgang styrketræning.

Stort set alle træningseksperter er enige om, at det handler om at træne rigtigt, når man gerne vil holde den gode numse i form.
Der findes en stor mængde øvelser, du kan tage med i din træningsstrategi. Øvelser, du endda kan lave, når du er på farten, eller står ved dit hæve-sænkebord på kontoret. Træner du på gulvet derhjemme, kan du altid udfordrer dig selv ved at lægge vægt på, når du laver øvelser – for eksempel ved hjælp af håndvægte. Selvom du er ved at være af ældre dato skal du ikke opgive drømmen om den gode numse endnu. Du kan sagtens træne din numse god og fast – det kræver måske bare en lidt større indsats end den du skulle yde som 20-årig.

Så, det er bare med at komme i sving og give den hele armen på dine træningspas. Er du ikke trænet til at løbe, kan du med fordel starte stille og roligt op med nogle korte ture og supplere med styrkeøvelser for numse og lår.