Væk med stor numse

Numsen har godt af at blive rørt og det har resten af dig også. Træningspas, der udfordrer kredsløbet får dig i bedre form og der er masser af øvelser, du kan lave, som taler for, at du kan træne dig til en knap så stor numse hurtigt.

Løb bare derud af med din store numse – den er snart mindrestor numse

Det meste af Danmark løber og har rigtig god gavn af denne motionsform, så hvorfor skulle den ikke kunne gøre noget godt for dig og din numse også? Hvis du ikke er trænet til at løbe, kan du starte ud med et lille gå-løbe-gå-program, hvor du langsomt, men sikkert kommer i form. En times gåtur i raskt tempo kan hurtigt fortærer 400 kalorier – forestil dig, hvad en løbetur på en time så kan føre til.
En træningsstrategi, der virker og giver en god numse i løbet af kort tid, er løb på trapper. Hvis du finder et sted, hvor du kan løbe op ad trappe, mens du tager nogle gode høje knæløft og lægger dine løberuter så det passer med at du kan løbe op og ned ad trappe tre gange om ugen, så er du godt på vej til den gode numse.
Andre træningsformer, som er gode for træning af numsen, er spinning, boxersize og crawl-svømning.

Du kommer heller ikke uden om at skulle styrketræne, hvis du går efter en god numse, som er trænet perfekt. De såkaldte squats er meget populære, når skal trænes numse og baglår. De er dræbende hårde for knæene, så pas på, hvis du har en tendens til svage knæ. Sørg for at knæene hele tiden er over dine ankler, når du rejser dig fra den næsten hugsiddende stilling, som squats bringer dig i.
En anden øvelse, som er god for store numser er launches. Øvelsen går ud på at du står med let spredte ben, og herefter tager et skridt frem, trækker dig tilbage til udgangspositionen, for at så at launche frem med det andet ben. En effektiv øvelse, men igen lidt hård for knæene.
Hvis du har mulighed for at lave øvelserne foran et spejl, er det klart at foretrække. Øvelser, der kræver udfald med kroppen kan godt forårsage skader, hvis man for eksempel har svage knæ, hofter eller vrider om på sine fødder.

Opnå dit mål – få den gode numse

Et af de vigtigste elementer til at opnå en god numse hurtigt er målsætning. Sæt dig nogle realistiske delmål. Det giver dig mulighed for at fejre dine succeser undervejs. Hold slutmålet for øje, men ros dig selv for dine resultater undervejs.
Giv dig selv lov til at spise lidt sødt ind imellem – det er vigtigt ikke at blive for fanatisk. Det overdrevet sunde livsstil kan godt være svær at vedligeholde, når man først har nået sit mål. Så vær realistisk og giv dig selv en pause indimellem.
Motivation er en stor del af et træningsforløb. Sørg for at lade positive og støttende mennesker være kilden til din energi. Så opnår du den gode numse du drømmer om.